Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ Μ.Ε.Ο. 2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Πρόεδρος του Μ.Ε.Ο., κα Γιούλη Παλυβού, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και απηύθυνε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που έχει διατελέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, τους πρώτους 10 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων.  

Συγκεκριμένα, η κα Παλυβού, αναφέρθηκε στην σύσταση της νέας θεατρικής ομάδας με την ονομασία «Θέασις», στην ένταξη του Μ.Ε.Ο. στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και στην οικονομική ενίσχυσή του Ομίλου από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού με το ποσό των 7.000 ευρώ.

Επιπλέον, η Πρόεδρος τόνισε τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να υπογραφεί νέο χρησιδάνειο μεταξύ του Μ.Ε.Ο. και του Δήμου για την χρήση του 1ου ορόφου του Ομίλου ως Δημοτική Βιβλιοθήκη, για την μετονομασία της στάσης «ΑΣΤΕΡΙΑ» σε «ΜΕΟ», για την διάθεση πληροφοριών από το ιστορικό αρχείο του Μ.Ε.Ο., προκειμένου να συγγραφεί ένα βιβλίο σχετικά με την ιστορία του Νέου Ψυχικού, καθώς επίσης και για την ανταλλαγή χιλιάδων πλαστικών καπακιών με ένα αμαξίδιο, το οποίο προορίζεται για άτομο με κινητικά προβλήματα.

Στην συνεχεία, η κα Παλυβού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στα γραφεία του Ομίλου, όπως η παρουσίαση βιβλίου του Φώτη Σαραντόπουλου, «Εμπρός δια της λόγχης» και η παρουσίαση πειραμάτων σε παιδιά του Δημοτικού, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χημικών, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε ο κ. Στράτος Ασημέλλης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιστημών.

Επίσης, μίλησε για τις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη του Μ.Ε.Ο. και για την εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην συνεργασία του Ομίλου με την Μικτή Χορωδία – Μαντολινάτα του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε συναυλία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, για την αγιογράφηση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στα 1200 ευρώ.

Συνεχίζοντας η κα Παλυβού αναφέρθηκε στην συνεισφορά του Μ.Ε.Ο. στο κοινωνικό σύνολο μέσω των δραστηριοτήτων μορφωτικού χαρακτήρα, για ενήλικες και παιδιά, που πραγματοποιούνται καθημερινά, καθώς επίσης και για την ενίσχυση του ομίλου από νέες εγγραφές, όπου συνολικά πλέον τα ενεργά μέλη ξεπερνούν τα 500.

Επίσης, πρόσθεσε τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνίας του Ομίλου και της ενημέρωσης των μελών του μέσα από την ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, καθώς επίσης και την συμμετοχή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Google Plus και YouTube.

Επιπλέον, η κα Παλυβού επεσήμανε τις δυο αποφάσεις που έλαβε ο Όμιλος για την οικονομική ενίσχυση του κοινωνικού φροντιστηρίου του Αγίου Γεωργίου, και των οικονομικά αδύνατων οικογενειών που τα παιδιά τους αθλούνται στις ακαδημίες του Π.Ο.Ψ.

Κλείνοντας η Πρόεδρος είπε: «Σε έναν χώρο πολιτιστικού και μορφωτικού χαρακτήρα, προέχει να μεριμνούμε για την ασυλία του πνεύματος πρώτα απ όλα και να απέχουμε από προσωπικές διαφορές βάσει πολιτικών πεποιθήσεων. Ειδικά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, πρέπει να κοιτάμε στο παρελθόν και να διδασκόμαστε από αυτούς που σε αντίστοιχα δύσκολους καιρούς βρήκαν τον τρόπο και μεγαλούργησαν, παράγοντας σπουδαίο και μοναδικό έργο στο Μ.Ε.Ο. συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην αναμόρφωση του Νέου Ψυχικού. Εμπνευσμένοι, λοιπόν, από το δικό τους έργο, συνεχίζουμε σήμερα την παράδοση που αυτοί ξεκίνησαν, με μοναδικό όραμα να υπηρετήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τις ανάγκες του προαστίου μας, με βάση τα δεδομένα της εποχής μας, όπως τις υπηρέτησαν κι αυτοί στο παρελθόν με γνώμονα τις τότε ανάγκες. Σας καλώ λοιπόν να ακολουθήσουμε όλοι μαζί τις αρχές και τις αξίες που πρώτοι αυτοί μας δίδαξαν, και να γίνετε κι εσείς αρωγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια που κάνει ο Μ.Ε.Ο. σήμερα να αναβιώσει έστω και λίγο από την αίγλη του ιστορικού παρελθόντος του και να μπορέσει να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, οι κ.κ.Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ, Νατάσσα Αγγελάκη, Άλκης Γάτος, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Φιλοθέης – Ψυχικού Σόφη Ζαφρακοπούλου, Έλση Δημουλά, Βύρων Σαμαρόπουλος, Ελένη Ζέπου-Χαρλαύτη, Νίκος Ζερβός, Νίκος Κανελλάκης.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ξεχώρισαν  οι πρώην Δήμαρχοι Αθ. Βεζυργιάννης, Π. Χαροκόπος, Δ. Μαναός, ο επίτιμος Πρόεδρος του Μ.Ε.Ο. Δ. Μπαβαρέζος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων, αλλά και η κα Μαριάνθη Καφετζή, πολιτευτής της Ν.Δ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου