Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος (Μ.Ε.Ο.) Νέου Ψυχικού, για μια ακόμα χρονιά παρουσίασε ένα σημαντικό και πλούσιο έργο την περίοδο 2015 – 2016, με πολύ ενδιαφέρουσες και αξιόλογες δραστηριότητες, από πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με ένα άκρως πετυχημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο περιελάμβανε προγράμματα απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες, συνολικής διάρκειας 8 μηνών.

Έλαβαν χώρα, προβολές από τις κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών, ακολουθούμενες από συζητήσεις επίκαιρων θεμάτων, μαθήματα ιταλικής γλώσσας (με την αξιοσημείωτη συμμετοχή 75 μαθητών), μαθήματα ζωγραφικής, κοσμήματος, ραπτικής, υποκριτικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις από ψυχολόγο κ.α.

Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ρομποτικής, μέσα από τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που παρείχε η WRO Hellas, αλλά και να δημιουργήσουν μέσα από πειράματα, χειροτεχνίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, να διαβάσουν λογοτεχνικά βιβλία και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά video.

Οι πλήρως καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί και συνεργάτες, πρόσφεραν στον όμιλο ένα θαυμάσιο έργο, με αποτέλεσμα πλήθος κόσμου να παρακολουθεί ανελλιπώς αυτές τις τόσο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, οι οποίες, χωρίς αυτούς τους άξιους συντελεστές, δεν θα είχαν την ίδια απήχηση.

Πέραν των καθιερωμένων και τακτικών εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων του Μ.Ε.Ο., πραγματοποιήθηκαν κι άλλες, εξίσου σημαντικές δράσεις, οι οποίες συνοπτικά περιελάμβαναν:

  • Ομιλίες ιστορικού και ιατρικού περιεχομένου, όπως της κ. Λιάνας Σουβαλτζή και του κ. Δημητρίου Κρεμαστινού αντίστοιχα, καθώς και παρουσίασεις βιβλίων, όπως του κ. Γεωργίου Παπαθανασόπουλου.
  • Δράσεις για παιδιά, όπως παρακολούθηση παιδικής θεατρικής παράστασης - προσφορά του Μ.Ε.Ο. σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Νέου Ψυχικού, παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής, εκδήλωση Καθαράς Δευτέρας με προσφορά χαρταετών σε όλα τα παιδάκια που συμμετείχαν.
  • Εκδρομές, σε Ερέτρια και Καλάβρυτα.
  • Παρακολούθηση παραστάσεων, όπως η θεατρική παράσταση «Εκείνος και εκείνος» με τον Α. Εσκενάζη, που έφερε ο Μ.Ε.Ο. στο Νέο Ψυχικό.

Να συμπληρώσουμε σε όλα αυτά, τις παρεμβάσεις και προσπάθειες εξεύρεσης λύσεων από τον Μ.Ε.Ο. όσον αφορά μείζονα περιβαλλοντικά θέματα, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Νέου Ψυχικού, αλλά και τη συνεχή εγρήγορσή του σε αντίστοιχα και μη θέματα, σε ό,τι αφορά το προάστιο του Νέου Ψυχικού.

Για τη νέα σεζόν που ξεκινάει, ο Μ.Ε.Ο. προετοιμάζει αντίστοιχα προγράμματα, εμπλουτισμένα και διαμορφωμένα, έτσι ώστε να καλύπτουν όλο και περισσότερες ανάγκες και προτιμήσεις, ακόμα πιο οργανωμένα και εμπεριστατωμένα.

Αναμείνατε για την παρουσίαση των νέων μας προγραμμάτων προσεχώς!

Συμβούλιο & Συνεργάτες Μ.Ε.Ο.
Μαθήματα Ιταλικών Μ.Ε.Ο.
Ομιλία Δημ. Κρεμαστινού
Παρακολούθηση παιδικής παράστασης
Παράσταση θεατρικής ομάδας Μ.Ε.Ο.
Εκδρομή στην Ερέτρια
Δημιουργίες μαθητών Μ.Ε.Ο. (Κόσμημα)
Δημιουργίες μαθητών Μ.Ε.Ο. (Ζωγραφική)
Γιορτή για το κλείσιμο της σεζόν
Εκδήλωση "Καθαράς Δευτέρας"
Μαθήματα Ρομποτικής Μ.Ε.Ο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου